Kerrostalojen putkiremontit

Kerrostalon putki- tai viemäriremontti on asia joka tulee lopulta vastaan jokaisessa kerrostalossa. Tyypillisesti putkiremontti tulee ajankohtaiseksi kerrostalon ollessa 30-50 vuotta vanha.

Löydät täältä vastauksia mm. kysymyksiin milloin kerrostalon putkiremontti on ajankohtainen, voiko kerrostalossa asua remontin ajan sekä läpikäymme käyttämämme viemäriremontin toteutustavan eli sukituksen vaiheet.

Kerrostalon putkiremonttia pohdittaessa on olemassa useita vaihtoehtoja tämän toteutukselle. Ns. perinteisessä linjasaneerauksessa putket kaivetaan esiin ja vaihdetaan uusiin eikä asunnoissa ole tällöin mahdollista asua remontin aikana. Vaihtoehtona on viemärien sukitus, joka mahdollistaa viemäriremontin osalta asunnoissa asumisen koko remontin ajan, rakenteita ei tarvitse purkaa ja remontti voi olla ohi jopa alle viikossa.

Kerrostalon putkiremontti sukittamalla

Teemme kerrostalojen putkiremontit sukitusmenetelmällä, jolla saadaan uudenveroiset viemärit purkamatta rakenteita. Teemme sukituksia pääsääntöisesti eteläisemmässä Suomessa. Olemme toisinaan käyneet myös kauempana, joten kysy meitä tarpeen mukaan myös kauempana olevaan kohteeseen.

Kun putkiremontti on kerrostalossanne tai taloyhtiössänne ajankohtainen ota meihin yhteyttä ja pyydä tarjous!

Milloin kerrostalon putkiremontti on ajankohtainen?

Putkiremontin aika on jos kerrostalossa joudutaan avaamaan viemäreitä jatkuvasti, viemärit ovat 30 – 50 vuotta vanhoja tai viemäreissä on alkanut esiintyä muita ongelmia. Ennen remonttiin ryhtymistä on viemärit syytä kuvata, jotta nähdään niiden todellinen kunto. Kuvauksen perusteella voidaan siirtyä pohtimaan mahdollisesti tarvittavaa putkiremonttia.

Erityisesti kerrostaloissa on tyypillistä, että ala- ja yläkerroksissa on yhteiset putkijuoksut, jonka myötä ongelmat kasautuvat alakerroksiin. Tällöin ongelmien sattuessa yläkerran putkistot toimivat usein yhä mutta alakerran putket ovat jatkuvasti tukossa tai vetävät huonosti.

Kerrostalon asukkaiden olisi aina syytä ilmoittaa mahdollisista ongelmista viemäröinnissä ja putkistoissa isännöitsijälle, jolloin isännöitsijän on yhdessä hallituksen kanssa helpompi arvioida putkiremontin tarvetta.

Voiko kerrostalossa asua putkiremontin ajan?

Tämä riippuu valitusta putkiremontin toteutustavasta. Jos remontti tehdään sukittamalla, ei rakenteita tarvitse purkaa ja on usein mahdollista asua kerrostalossa koko remontin ajan. Jos putkiremontti tehdään perinteisenä linjasaneerauksena ei asunnoissa voi asua remontin aikana.

Kerrostalon viemäreiden sukittaminen

Kerrostaloissa viemäreiden sukittaminen aloitetaan kuvantamalla viemäriputket ja tästä siirrytään itse remontin suunnitteluun.

Sukituksessa kylpyhuoneet jätetään ennalleen eikä asukkaan tarvitse poistua asunnosta sukituksen takia.

Usein sukittaessamme kerrostaloja tuomme paikalle joko kuivakäymälän tai asukkaat voivat asua normaalista käyttämämme ohipumppauksen ansiosta. Näistä sovitaan aina etukäteen ennen urakkaan ryhtymistä ja tiedotetaan asianmukaisesti.

Kuinka itse sukitus tehdään:

 1. Esivalmistelut kohteessa (tyypillisesti kerrostaloissa etenemme sukituksen kanssa rappu kerrallaan)
 2. Suojaamme lattiatasot kulkuväylien sekä työpisteiden osalta.
 3. Vesikalusteiden kuten hajulukkojen sekä wc istuimien irroitus ja viemäreiden kuvaus sekä puhdistus.
 4. Kun viemärit on kertaalleen kuvattu ja puhdistettu, voidaan aloittaa viemäreiden sukitus.
 5. Sukituksen jälkeen avataan haarakohdat ja sukitetaan nämä haarayhteiden avulla.
 6. Sukituksen jälkeen asennetaan kaivoinsertti paikalleen ja kuvataan vielä kertaalleen sukitetut putket, jotta voidaan varmistua onnistuneesta sukituksesta.
 7. Lopuksi siivoamme omat jälkemme ja pääset nauttimaan uusituista viemäriputkista
 8. Koko kerrostalon sukitus kestää tyypillisesti kohteen koosta riippuen 1 – 3 vkoa.

Miksi valita viemärin sukitus kerrostalon putkiremontin menetelmäksi?

Kuusi syytä valita sukitus kerrostalon putkiremontin menetelmäksi

 1. Edullisuus
  • Sukittamalla tehty putkiremontti on halvempi vaihtoehto viemäreiden saneeraukselle
 2. Nopeus
  • Sukittamalla tehty putkiremontti on kerrostaloissa usein ohi noin 1-3 viikossa kohteen koosta riippuen.
 3. Helppous
  • Sukituksen aikana on mahdollista asua kotona koko remontin ajan!
 4. Pitkäkestoinen
  • Sukittamalla tehty putkiremontti on kestävä ratkaisu jolla saadaan uudenveroiset putkistot jotka kestävät käytössä jopa 50 vuotta.
 5. Siisteys
  • Ei pölyhaittoja tai muuta sotkua. Koska rakenteita ei tarvitse purkaa, on sukittamalla tehty kerrostalon putkiremontti siisti vaihtoehto
 6. Monipuolinen ratkaisu
  • Sukituksen ollessa nopea 1-3vko putkiremontti voidaan tämä tehdä joko isomman urakan yhteydessä tai täysin omana kokonaisuutenaan.

Lisätietoja käyttämästämme sukitusmenetelmästä.

Kaikki palvelumme kerrostaloyhtiönne käytössä

Olemme ammattitaitoinen, luotettava ja yli 20 vuoden kokemuksella varustettu yhteistyökumppani joka hoitaa kerrostalonne viemäriputket ja kaivot Uudellamaalla ja eteläisemmässä Suomessa varmasti kuntoon! Emme käytä alihankintaa, vaan kaikki työt toteutetaan aina omilla työntekijöillämme.

Meiltä hoituvat niin viemäreiden avaukset painehuuhtelulla, kuvaukset, sukitukset, kaivojen tyhjennykset sekä pumppaamo- ja erotinkaivohuollot kaikki samalla vankalla ammattitaidolla.

Sertifikaatit