Viemäri haisee

Keittiön viemäri haisee? Kylpyhuoneen viemäri haisee? Hajulukko haisee? Tai jokin muu viemäri haisee? Tämä voi olla merkki piilevästä ongelmasta putkistoissa, hajulukko saattaa vuotaa tai viemäriputkessa saattaa olla reikiä tai halkeamia. 
Ongelma haisevan viemärin takana on aina syytä selvittää, mikäli esimerkiksi veden laskeminen viemäriin ei ratkaise ongelmaa, on syytä ottaa yhteyttä ammattilaiseen. Suomen Paineautot kuvaa ja puhdistaa viemärit kattavasti eteläisemmässä Suomessa. Kun tarvitset apua haisevan viemärin selvittämiseen kutsu meidät paikalle! 

Läpikäydään vinkkejä viemärin puhdistukseen ja mikäli viemärin hajua ei saada omatoimisesti lähtemään on aika kutsua ammattilainen paikalle. Suomen Paineautot selvittää syyt haiseville viemäreille viemärin kuvauksella eteläisemmän Suomen alueella ja pystymme mm. puhdistamaan ja avaamaan viemärit painehuuhtelun avulla tarpeen mukaan.

Mitä tehdä kun viemäri haisee?

  • Laske vettä viemäriin. Jos vesipisteitä ei ole hetkeen käytetty, on hajulukko saattanut päästä kuivumaan ja viemärin hajut tätä kautta asuntoon.
  • Puhdista lattiakaivot ja ritilät. Lattiakaivoon jääneet hiukset ja pesuainejäämät voivat ajan kuluessa alkaa haisemaan.
  • Puhdista hajulukko. Samoin kuin lattiakaivossa, hajulukkoon jumiin jääneet pesuaineet, hiukset ym. voivat alkaa ajan kuluessa haisemaan.
  • Älä peitä hajua hajusteilla. Tämä ei ratkaise ongelmaa, vain peittää hajun mutta ongelma pysyy.
  • Tarkista vetääkö viemäri normaalista. Jos viemäri on tukossa vältä veden laskemista viemäriin ja kutsu ammattilainen paikalle.

Eikö ongelma selvinnyt? Pyydä meidät paikalle kuvaamaan viemärit ja selvitetään yhdessä ongelman syy.

Onko haiseva viemäri vakava ongelma?

Aina kun viemärit haisevat eikä vikaa saada korjattua helposti kotitoimilla, olisi nämä syytä tarkistaa mahdollisten vaurioiden ja alkavien tukosten varalta. Viemäristä tuleva haju voi olla oire viemäriputkessa olevasta reiästä tai halkeamasta. Haljennutta tai rikkoutunutta viemäriputkea on mahdotonta todeta ulkoapäin, ja mikäli viemäri pääsee vuotamaan jatkuvasti rakenteisiin niin seurauksena voivat olla suuretkin vauriot.

Jos haisevalle viemärille ei tehdä mitään, saattaa tämä johtaa lopulta tukkeutuvaan tai hajoavaan viemäriin, ja näin riski vesivahingosta kasvaa. Tässäkin tapauksessa nopeus on valttia ja mitä pidempään haisevien viemäreiden annetaan olla sitä suuremmaksi riski vahingosta kasvaa.

Miksi asunnossa haisee viemäri?

Sisätiloissa esiintyvä viemärin haju voi johtua useasta eri syystä. Viemärin haju itsessään voi syntyä viemärikaasujen, kuten rikkivedyn, päästessä viemäreistä sisätiloihin. Rikkivety syntyy orgaanisen aineen hajotessa hapettomissa olosuhteissa.

Hajulukko, toiselta nimeltään vesilukko, on olemassa estääkseen viemärin hajujen pääsemisen putkistoista asuntoon. Hajulukon toiminta perustuu siinä olevaan pieneen vesimäärään. Mikäli viemäriin ei ole hetkeen laskettu vettä, on hajulukossa oleva vesi saattanut päästä haihtumaan ja viemärin hajut pääsevät tätä kautta asuntoon.

Muita syitä voivat mm. olla kiinteistön jätevesipumppaamoon kertynyt lika, viemäriputkien puutteellinen tiivistys, lattiakaivoihin ja ritilöihin kertynyt lika tai ilmastointi tuo mukanaan hajuja liian lähellä olevasta viemärin tuuletusputkesta.

Onko viemärin haju vaarallista?

Viemärin kaasut voivat hajuhaittojen lisäksi olla Hengitysliiton mukaan myös terveyshaitta. Kaasut voivat aiheuttaa silmien ja limakalvojen ärsytystä sekä päänsärkyä.

Viemäri haisee eikä haju lähde – Suomen Paineautot auttaa

Kun viemäri haisee eikä ongelma ratkea omatoimisesti, on ammattilaisapu tarpeen. Suomen Paineautot Oy hoitaa viemärin kuvaukset ja puhdistukset nopeasti ja luotettavasti koko eteläisemmän Suomen alueella. Ammattilainen on tavoitettavissa 24/7, myös yöllä ja pyhäpäivinä.

Viemärin avaus ja puhdistus tehdään nopeasti modernilla painehuuhtelulaitteistolla. Painehuuhtelu ei vahingoita viemäreiden putkistoja mutta on tehokas keino erilaisten tukosten ja orgaanisten kerrostumien poistoon. Painehuuhtelu olisi syytä tehdä 5–10 vuoden välein.

Pääset perehtymään tarkemmin suorittamaamme viemärin avaukseen omalla sivullaan.

Viemärikuvauksella voidaan varmistua putkistojen kunnosta

Vaikka viemärit olisivatkin kunnossa eikä tilanne ole akuutti, on viemäreiden kuntoa syytä seurata säännöllisin väliajoin. Uusille kiinteistöille Suomen Paineautot suosittelee viemäreiden vuositarkastusta. Näin putkiston kuntoa voidaan seurata ajantasaisesti, eivätkä piilevät viat ja toimintahäiriöt ehdi muodostua suuremmiksi ongelmiksi.

Lisätietoja viemärin kuvauksesta

Luotettavaa ja kokenutta suomalaista ammattitaitoa

Suomen Paineautot Oy on kotimainen yritys, joka on kuvannut, avannut ja puhdistanut viemäreitä ja toiminut alalla jo yli 20 vuoden ajan. Meille onkin tärkeää ammattitaitoinen palvelu sekä toimivat viemärit. Palvelemme asiakkaitamme toiveita kuunnelleen joustavasti ja monipuolisesti Etelä-Suomen alueella.

Muistathan, ettei haisevan viemärin kanssa ole syytä aikailla, sillä pahimmillaan haiseva viemäri on merkki ongelmista putkistossa joka saattaa johtaa vuotavaan tai tukkeutuvaan viemäriin ja näin ylitulvimiseen ja mittaviinkin kosteusvaurioihin. Viisain ja kustannustehokkain tapa on ennaltaehkäistä ongelmia säännöllisillä tarkastuksilla, jolloin mahdollisiin vikoihin voidaan puuttua ajoissa.

Selvitämme haisevat viemärit ja muutkin viemäriongelmat nopeasti eteläisemmän Suomen alueella, päivystys 24/7.

Sertifikaatit