Viemärin kuvaus

Viemärin kuvaus Helsinki, Espoo, Vantaa, Uusimaa ja koko Etelä-Suomen alue

Viemärikuvaus on luotettava, nopea ja edullinen keino selvittää viemäreidesi kunto. Viemärikuvaus kertoo paljon viemäreiden tilasta vahingoittamatta rakenteita. Putkiston kuvaus kertoo painaumat, irronneet liitokset, erilaiset kertymä- ja tukoskohdat sekä rikkoutumat.

Kuvaamme kattavasti putkistoja eteläisemmässä Suomessa. Asiakkaitamme ovat kiinteistöhuoltoyhtiöt, isännöitsijät, rakennus- ja putkiliikkeet sekä yksityiset kotitaloudet.

Ota meihin yhteyttä tai pyydä suoraan tarjous viemärin kuvauksesta!

Viemärikuvauksen hyödyt

Putkiston kuvaus antaa arvokasta tietoa putkiston eliniästä, korjaustarpeista ja mahdollisista rakenteellisista ongelmista. Kuvaamiseen käytämme uusinta kameratekniikkaa. Kuvaus tallennetaan muistikortille, josta voidaan tulostaa raportti myös kirjallisena.

Meidät saat paikalle lyhyellä varoitusajalla. Henkilökuntamme on kokenutta ja osaavaa. Tarjoamme erittäin tarkat kuvaustulokset.

Kysy meiltä lisää viemärikuvauksista, vastaamme mielellämme!

Milloin viemärikuvaus on ajankohtainen?

 • viemäri on usein tukossa
 • putkiston kuntoa on syytä epäillä heikoksi (ikä, epäilys vaurioista)
 • tahdot tietää putkiremontin tarpeellisuuden
 • uudet viemärit ovat paikallaan ja ennen valutöitä

Tyypillisesti viemäreiden ongelmiin puututaan vasta, kun viemärit eivät toimi toivotulla tavalla. Ennakoimalla ja kuvaamalla viemärit säästytään yllättäviltä ongelmilta ja voidaan arvioida putkistojen tilaa ennen kuin ne tukkeutuvat tai rikkoutuvat.

Viemäriputkien tekniset eliniät ovat:

 • Muoviviemäri – noin 40 vuotta
  • Putket lasittuvat ja tiivisteet kuivuvat ja haurastuvat iän karttuessa. Tyypilliset ongelmakohdat ovat putkien liitoskohdissa.
 • Valurautaviemäri – noin 50 vuotta
  • Syöpyvät ja ruostuvat ajan kuluessa. Ikääntyessään alttiita romahtamiselle.
 • Betoniviemäri – noin 25 vuotta
  • Ajan kuluessa betonin pinta kuluu ja betonin karkeus tulee esiin ja rakenne heikentyy. Tyypillisesti pihakasvien juuret rikkovat ja tukkivat betoniputkistoja.

Kuvaamme seuraavat kohteet:

Uudiskohteiden viemärit on hyvä kuvata ennen valutöitä

Kuvaamalla uudet viemärit ennen valutöitä voidaan varmistua siitä, ettei viemäriin ole päässyt vahingollista tavaraa. Uusien viemärien kuvauksilla tarkistetaan myös kallistukset. Putkiston kuvauksesta jää tilaajalle selkeä raportti, josta on helppo tulkita mahdolliset ongelmakohdat ja korjata ne ennen valuja. Näin varmistat moitteettoman viemärin toiminnan.

Paljonko viemärin kuvaus maksaa eli viemärin kuvauksen hinta

Kohteiden koosta riippuen viemärikuvauksen hinta vaihtelee, eikä viemärin kuvauksesta voida näin antaa tarkkaa hintaa ilman lisätietoja. Pyydä tarjous niin annamme kohteesi tietojen perusteella reilun tarjouksen viemärien kuvauksesta. Veloituksemme perustuu tuntilaskutukseen tai kiinteään tarjoukseen. Kuvauttamalla viemärit voidaan säästää tuhansia euroja ehkäisemällä mahdollisten vesivahinkojen syntymistä. Kuvauksen avulla pystytään puuttumaan vuotaviin putkiin ajoissa ja saadaan tietoa putkiston kunnosta. Suosittelemme viemärien kuvausta myös uudemmille taloille, jotta saadaan selvyys putkistojen kunnosta. On helpompaa ja halvempaa ennaltaehkäistä viemäriongelmat kuin korjata niitä jo vahingon tapahduttua. Mikäli kuvauksen yhteydessä huomataan mahdollisia ongelmia viemäreissä kuten alkavia halkeamia, tukoksia, sortumisvaaraa tai muita ongelmakohtia niin suosittelemme tällöin vaivatonta ja nopeaa viemäreiden sukitusta. Sukitus tuo uudenveroiset viemärien putkistot jopa seuraavaksi 50 vuodeksi. Sukitus on lisäksi ohi jopa alle viikossa, voit asua kotonasi koko remontin ajan, eikä rakenteita tarvitse purkaa. Kysy tarjousta viemäriesi kuvauksesta ja selvitetään mahdolliset ongelmakohdat viemäreissäsi yhdessä!

Lisätietoa viemärikuvauksesta

Viemärien huuhtelun jälkeisellä kuvauksella voidaan varmistua, että putket ovat varmasti kunnossa ja puhtaat. Kuvausta suositellaan tehtäväksi, mikäli halutaan tehdä viemärin kuntotarkastus tai putket ovat iäkkäät. Tarvittaessa kuvaus voidaan tehdä myös ennen putkiston huuhtelua, mikäli epäillään, että niissä on vaurioita tai tukoksia. Kaikista kuvauksista toimitetaan asiakkaalle raportti ja mikäli tarpeen, kuvaajamme voi läpikäydä raportin yhdessä asiakkaan kanssa. Saatte meiltä myös suosituksen jatkotoimenpiteistä ja tarvittaessa tarjouksen putkiston pesusta. Asiakkaitamme ovat kiinteistöhuoltoyhtiöt, isännöitsijät, rakennus- ja putkiliikkeet sekä yksityiset kotitaloudet. Tutustu myös palveluihimme: Viemärin avaus sekä Kaivojen tyhjennykset.

Onko viemäri jo tukossa? Toimi heti, ettei vahinko pahene!

Kun viemäri on tukossa, tarvitaan nopeaa toimintaa. Veden tulviessa lavuaarista, vessanpytystä tai lattiakaivosta, soita heti päivystykseemme. Tarjoamme päivystysapua ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä, Helsingin, Vantaan ja Espoon alueilla. Jos tulvimista ja tukoksia esiintyy usein, viemäreiden kuvaaminen on hyvä vaihtoehto selvittää ongelman syy.

Tilaa viemärikuvaus Suomen Paineautot Oy:ltä

Olemme ammattitaitoinen ja luotettava yhteistyökumppani, joka hoitaa viemärisi kuntoon yli 20 vuoden kokemuksella!

Usein kysyttyä viemärikuvauksesta

Sertifikaatit