Viemärin avaus

Viemärin, likakaivojen ja lokakaivojen avaus Uudenmaan ja koko Etelä-Suomen alueella painehuuhtelun avulla. Päivystyspalvelu auttaa akuuteissa tapauksissa 24/7!

Ammattilaisilta viemärin avaus ja puhdistus sujuu nopeasti ja siististi, häiritsemättä asukkaita tai naapureita. Se sisältää lokakaivon ja erotinkaivon avauksen. Yrityksellämme on käytössä nykyaikaiset viemärin painehuuhtelulaitteet, joilla tukosten avaus ja viemäriin kuulumattomien esineiden poisto sujuu ongelmitta. Olipa ongelmasi sijainti Helsinki, Espoo, Vantaa tai muualla Uudenmaan tai Etelä-Suomen alueella, hoidamme sen nopeasti, tehokkaasti ja ammattitaidolla.

Toteutamme myös paljon kiireellisiä viemärin avauksia. Suuri osa töistämme onkin hätätapausten korjausta. Ota siis välittömästi yhteyttä mikäli viemärisi on tukossa tai kaipaa huuhtelua.

Milloin viemärin avaus voi olla tarpeen?

Viemäri tukossa – vältä kalliiksi tuleva korjausremontti

Kun viemäri on tukossa, ota meihin heti yhteyttä! Tukos on ikävä vaiva, joka voi aiheuttaa ylitulvimista ja ikäviä hajuhaittoja. Tulviminen voi puolestaan johtaa ikäviin kosteusvahinkoihin, joiden korjaus tulee kalliiksi. Siksi ajoissa tehty viemärin avaus ennaltaehkäisee monta ongelmaa. Ota meihin yhteyttä, tulemme paikalle myös kaikkina vuorokaudenaikoina. Päivystyspalvelumme on käytössäsi myös öisin ja pyhäpäivinä.

24H avauspalvelu aina apunasi

Yllättikö tukkeutunut viemäri kesken pyhien? Ei hätää. 24h viemärin avauspalvelu auttaa vuoden jokaisena päivänä ja tuntina. Kun viemäri ei vedä, soita meidät heti paikalle. Kun pesuallas sylkee vettä tai viemäri tulvii, ei kannata jättää ongelmaa odottamaan arkipäiväksi tai edes seuraavaan aamuun. Näin minimoit vahinkojen määrän. Kannattaa siis kiirehtiä, sillä tukkeutumisten aiheuttamat kosteusvahingot ovat vaikeita ja kalliita korjata, eikä niitä aina edes vakuutus korvaa. Soita siis heti!

Viemärin painehuuhtelu kannattaa 5-10 vuoden välein

Viemäreiden säännöllinen huuhtelu ja puhdistus poistaa putkistoihin jääneet lian, rasvan, hiukset, pesuainejäämät sekä muun viemäriin kuulumattoman aineksen tehokkaasti. Painehuuhtelun avulla edistetään viemärin normaalia toimintaa. Mahdolliset hajuhaitat sekä tukokset ovat myös hyvä syy huuhdella ja puhdistaa viemäriputket painehuuhtelun avulla

Viemäreiden painehuuhtelu tehdään lämpimällä vedellä, joka irrottaa erilaiset tukokset ja orgaanisen kerrostuman. Viemärihuuhtelu lämpimällä vedellä ilman korkeaa painetta ei vahingoita putkistoa. Erityisesti valurautaviemäreihin muodostuva kerrostuma saadaan hellästi poistettua painehuuhtelulla, joka ei vahingoita viemärin rakenteita. Mikäli olet epävarma tarvitseeko viemärisi huoltoa, tilaa meiltä viemärin kuvaus.

Viemäreiden avaaminen korkeapainepesun avulla

Korkeapainepesu kuuluu myös palveluihimme. Korkeapainepesu on erittäin tehokas menetelmä viemärin avaukseen. Korkeapainepesua voivat toteuttaa vain koulutetut ammattilaiset erikoislaitteistolla, sillä osaamattomissa käsissä korkeapainepesulaitteet voivat olla pahimmillaan hengenvaarallisia. Jopa sadan asteen lämpöisellä korkeapaineisella vedellä irrotetaan rasvat, öljyt, maalit ja muut vaikeasti irtoavat aineet. Kun pesujäte ei sovellu viemäriin, imemme sen pois imuautolla ja hoidamme asianmukaiseen käsittelyyn.

Ovatko viemärit jatkuvasti tukossa tai huonossa kunnossa?

Jos viemärit ovat jatkuvasti tukossa, on ongelma syytä selvittää viemäreiden kuvauksella. Kuvauksen perusteella saadaan tietoa siitä mikä voi aiheuttaa jatkuvat tukokset ja nähdään viemäreiden todellinen kunto. Tutustu myös viemäreiden sukitukseen jolla viemäriputket voidaan uusia rakenteita rikkomatta, pääsääntöisesti alle viikossa. Näin saadaan uudenveroiset viemäriputket mahdollisimman helposti sekä vaivattomasti.

Tilaa viemärien, likakaivojen tai lokakaivojen avaukset Suomen Paineautot Oy:ltä

Kun viemärin avaus ja puhdistus on tarpeen, ota meihin yhteyttä. Autamme nopeasti. Päivystys avoinna 24/7. Autamme myös kiireellisissä tapauksissa.

Milloin tarvitaan ammattilainen paikalla avaamaan viemäri?

On olemassa muutamia kotikonsteja, joilla tukkeutunutta viemäriä voi pyrkiä avaamaan myös omatoimisesti. Mikäli viemäriä ei saada kotikonstein auki tai viemäri tulvii, on tällöin syytä ottaa yhteyttä ammattilaiseen!

Vinkit viemärin omatoimiseen avaukseen

  1. Mikä viemäri on kyseessä? (Taloyhtiöissä on syytä varmistaa ennen putkien avaamista, onko tämä sallittua omatoimisesti)
    • Lattiakaivo ei vedä –> Puhdista ritilä sekä mahdollinen suodatin. Puhdista myös hajulukko tarvittaessa.
    • Lavuaari ei vedä –> Puhdista hajulukko
  2. Voit pyrkiä saamaan tukoksen liikeelle viemäripumpun avulla. Viemäripumppu kulkee myös nimityksillä “imukuppi” tai karhupumppu. Aseta viemäripumppu tukkeutuneen viemärin päälle tiiviisti ja pumppaa varovasti painamalla pumppua ylös ja alas useaan otteeseen. Huomioithan myös oman hygieniasi. Muistathan kuitenkin olla varovainen pumpun käytössä, jotta et vahingoita putkistoja.
  3. Kuuman veden kaataminen viemäriin. Tällä jotkin tukokset voidaan saada liikkeelle. Omaa harkintaa käyttäen voit myös kokeilla erilaisia kaapista löytyvien luonnonmukaisten ainesten yhdistelyä, kuten ruokasooda noin 1dl, väkiviinietikka 1- 2dl + kuuma vesi. Kaada sooda ja väkiviinietikka viemäriin ja odota hetki. Kaada tämän jälkeen muutama litra kuumaa vettä viemäriin.
  4. Viemärinavaajan käyttäminen. Kotikäyttöön tarkoitetut kemikaaliseokset tehoavat joihinkin tukoksiin vaihtelevin tuloksin. Olethan kuitenkin tarkkana käytön kanssa, väärin käytettynä kemikaalit voivat jopa tukkia tai rikkoa putkistoja. Jos siis käytät marketeista löytyviä kemikaaleja viemärin avaamiseen, luethan käyttöohjeet huolellisesti.
  5. Eikö viemäri vieläkään vedä? Ota tällöin yhteyttä ja selvitämme syyn tukkeutuneelle viemärille ja avaamme viemärit painehuuhtelun avulla.

Suomen Paineautot avaa tukkeutuneet viemärit Uudenmaan alueella sekä eteläisemmässä Suomessa 24/7 päivystyksellä!

Tukosten ehkäisy

Edullisin ja helpoin tapa välttää viemäreiden tukkeutuminen on niiden oikeaoppinen ja huolellinen käyttö sekä säännöllinen puhdistus. Älä heitä esimerkiksi WC:n viemäriin mitään ylimääräistä tai heitä paistorasvoja keittiön viemäriin. Heitä ylimääräiset jätteet viemärin sijaan roskikseen. Puhdista myös lattiakaivot ja hajulukot säännöllisesti.

Oikeaoppisella käytöllä ehkäistään viemärin tukkeutumista, mutta lopulta tämäkään ei estä viemärin kulumista tai ajoittaisia tukkeutumisia. Viemäreiden elinikä on tyypillisesti noin 30-50 vuotta, jonka jälkeen viemäriremontti tulee ajankohtaiseksi. Ikääntyneiden viemäreiden kuntoa on syytä tarkkailla ajoittain, sillä mahdolliset halkeamat ja vuodot näkyvät ilman tutkimuksia usein vasta liian myöhään. Viemäreiden kuvauksen avulla saat aina ajantasaisen tiedon viemäreidesi kunnosta.

Suomen Paineautot palvelee kattavasti viemäreiden kuvauksissa ja avauksissa eteläisemmässä Suomessa sekä viemäriremonteissa valtakunnallisesti.

Sertifikaatit