Viemärin sukitus

Viemärin sukitus eli viemäriremontti tai ns. moderni linjasaneeraus on useimmiten ajankohtainen vanhojen putkien käyttöiän tullessa päähänsä. Useimmiten omakotitalon vanhat valurautaiset viemäriputket kestävät noin 30-40 vuotta. Hyvässä tapauksessa putket saattavat kestää pidempäänkin, mutta vuotoriski kasvaa ajan kuluessa. Putket saattavat vuotaa myös täysin huomaamattasi rakenteiden sisäpuolella. Mikäli epäilet, että putkistosi olisi uusinnan tarpeessa, ole meihin heti yhteydessä. Useimmiten projekti aloitetaan kartoittamalla viemäreiden kunto viemäreiden kuvauksella ja tämän jälkeen päädytään tarvittaessa viemärin sukitukseen. Kalustomme avulla saamme hyvän kuvan viemäreiden kunnosta ja pystymme tämän perusteella antamaan arvion putkistojen kunnosta ja sukituksen tarpeesta. Nopea viemärin sukitus on usein ohi jopa alle viikossa ja tuo viemäreille peräti 50 vuotta lisää käyttöaikaa.
Tutustu muutamiin valmistuneisiin asiakaskohteisiimme: sukituksen asiakasreferenssit.

Viemärin sukitus on kustannustehokkain vaihtoehto viemäriremontille. Teemme viemäreiden sukituksia koko Suomen alueella. Pääsemme nopeasti kohteeseen, jotta voimme arvioida tilanteen. Olipa kyseessä omakotitalo, rivitalo tai muu kohde hoidamme viemäreiden sukituksen ammattitaidolla.

Ota yhteyttä ja aloitetaan nopea sekä kustannustehokas viemäriremontti yhdessä.

Teemme viemäriremontit sukittamalla vankalla ammattitaidolla koko Suomessa

Suomen Paineauton ammattilaiset ovat tehneet viemärin sukituksia jo yli 10 vuoden ajan. Olemme tehneet viemäreiden sukituksia mm. kunnille kouluihin ja runkolinjoihin sekä olemme sukittaneet viemäreitä mm. kerrostaloissa, omakotitaloissa ja rivitaloissa. Mikäli olet viemäriremontin tarpeessa ja olipa kohteesi minkä kokoinen tahansa ja lähes missä vain Suomessa, kuten Uudellamaalla, niin ota yhteyttä.

Suoritamme monipuolisesti myös muita viemäritöitä kuten viemäreiden avauksia painehuuhtelulla ja viemäreiden kuvauksia.

Mikä on viemärin sukitus ja miksi valita viemärin sukitus viemäriremontin menetelmäksi

Viemärit eivät luonnollisesti kestä ikuisesti ja viemäriremontti tulee jokaisessa asunnossa vastaan. Viemärin sukituksella viemäriremontista päästään ohi nopealla aikataululla, mutta yhtä kestävällä lopputuloksella kuin jos putket uusittaisiin.

Viemärin sukitus onkin huomattavasti asukasystävällisempi vaihtoehto viemäriremontille kuin ns. perinteinen putkiremontti. Viemärin sukituksessa seiniä ei tarvitse kaataa tai muutoin rikkoa rakenteita vaan sukituksessa vanhojen viemäriputkien sisään asennetaan eräänlainen sukka, joka kovettuu muoviputkeksi vanhan putkiston sisään. Vanha putkisto jää näin paikoilleen ja toimii tietynlaisena muottina uudelle putkelle. Uusi putki kantaa itse itsensä ja toimii täsmälleen kuin uutta vastaava putki. Viemäreiden sukitus on luotettava ja turvallinen tapa lisätä putkistojen käyttöikää peräti 50 vuodella. Sukituksen aikana on mahdollista asua kotona ja itse remontti on pääsääntöisesti ohi alle viikossa. Viemärin sukitusta voidaankin pitää todella nykyaikaisena vaihtoehtona viemärisaneeraukselle.

Joskus kuullaan myös puhuttavan viemärin pinnoituksesta. Viemärin sukitusta voidaan kutsua myös viemärin pinnoitukseksi. Muita vaihtoehtoisia pinnoitustapoja ovat mm. ruiskuvalu sekä harjapinnoitus, mutta nämä eivät tarjoa yhtä pitkäikäistä viemäriä kuin sukitus. Tämän vuoksi käytämmekin viemäreiden pinnoituksessa aina sukitusmenetelmää.

Voidaanko viemärin sukitus tehdä kaikkiin putkistoihin?

Lyhyesti sanottuna, kyllä voidaan. Viemärin sukitus voidaan tehdä kaikkiin erilaisiin taloihin ja kohteisiin riippumatta siitä ovatko vanhat putket valurautaa, betonia tai muovia.

Kuinka kauan viemärin sukitus kestää?

Normaalisti omakotitalon viemärin sukitus on ohi alle viikossa. Voit asua sukituksen ajan kotona eikä näin ole tarvetta lähteä evakkoon tai etsiä väistöasuntoa remontin ajaksi.

Ota meihin yhteyttä ja pyydä tarjous viemärin sukituksesta!

Milloin viemärin sukitus kannattaa tehdä?

Etenkin omakotitaloissa vanhat valurautaiset viemäriputket ovat elämänsä päässä noin 30-40 vuoden ikäisinä. Tämä ei toki tarkoita etteivätkö putket voisi kestää pidempään mutta vuotoriski kasvaa ajan kuluessa. Tutkimalla viemärit ennen niiden hajoamista säästytään vältettävissä olleilta vesivahingoilta. Putkien kuntoa on käytännössä mahdotonta sanoa silmämääräisesti, tämän takia ne on syytä tutkia kuvaamalla.

Mm. seuraavissa tapauksissa on syytä tutkituttaa viemäreiden kunto ammattilaisella:

 • viemäri vetää huonosti
 • viemäri haisee
 • mahdolliset muut sisäilmaongelmat
 • valurautaiset putkistot ovat yli 30 vuotta vanhoja

Jos epäilet putkistojesi kuntoa niin suosittelemme lämpimästi viemäreiden kuvausta, jolla nähdään helposti viemäreiden kunto. Tämän avulla nähdään luotettavasti viemäreiden kunto ja voidaan tarpeen mukaan siirtyä viemäreiden sukitukseen.

Perinteisen putkiremontin hinta vs viemärin sukituksen hinta

Usein pohdittaessa viemäriremonttia, ensimmäisenä tulee mieleen hinta. Kuinka paljon viemäriremontti maksaa ja mitä vaihtoehtoja tälle on. Pääsääntöisesti ns. perinteinen linjasaneeraus, jossa putket kaivetaan esiin ja vaihdetaan uusiin on huomattavasti kalliimpi ratkaisu kuin nopea viemäreiden sukitus.

Itse sukituksen hinta riippuu useasta eri osatekijästä kuten projektin laajuudesta ja mahdollisista haarapalojen määrästä eikä siitä näin ollen voida antaa vain yhtä vedenpitävää hintaa. Ota meihin yhteyttä niin selvitetään yhdessä viemäreiden sukituksen hinta.

Kuinka viemärin sukitus tehdään?

Sukitus tehdään putken sisään kun putkisto on ensin kuvattu ja puhdistettu. Puhdistuksessa käytetään rasseja tai harjoja riippuen putken laadusta. Muoviputkessa varotaan rikkomasta jo haurasta muoviviemäriä ja valurautaputkessa irtoruoste ja kalkki puhdistetaan. Puhdistuksen jälkeen putket videoidaan tarkastusta varten.

Käytämme sukituksessa Boldan In-House Lining System järjestelmää joka varmistaa laadukkaan lopputuloksen. Putkien sisään asennetaan epoksikyllästeinen huopasukka, joka muodostaa sileän ja itsekantavan sisäputken. Sukkasujutusmenetelmä mahdollistaa tasalaatuisen, joustavan ja itsekantavan putkiston asentamisen nopeasti, ilman kaivutöitä ja rakenteita rikkomatta.

Itse sukitus aloitetaan runkolinjoista pienempään päin. Kun runko on sukitettu käydään aukaisemassa haarakohdat hiomalla. Tämän jälkeen haaraan asennetaan sukka. Sukitus kuivuu 2-24 tuntiin riippuen mitä epoksia käytetään. Kun haarat on sukitettu asennetaan haarayhde liitoskohtaan, näin varmistetaan hyvä lopputulos.

Lopuksi tarkistamme vielä sukituksen lopputuloksen videoimalla viemärit ja siivoamme jälkemme.

Sukitusprojektin työvaiheet

 • suojaukset kulkuväylille ja työpisteisiin
 • vesikalusteiden (hajulukot ja wc istuimet) irroitetaan
 • linjojen puhdistus ja videointi
 • sukitus
 • haarojen aukaisu ja haarojen sukitus
 • haarayhteiden asennus
 • lattiakaivojen saneeraus asentamalla kaivoinsertti paikalleen
 • valmiin työn videointi
 • loppusiivous

Lisätietoja viemärin sukituksesta

Sileästi asettuvat huopasukat on suunniteltu mukautumaan suuriinkin halkaisijamuutoksiin ja jopa 90° kulmiin ilman ryppyjä. Erikoissukat venyvät jopa kahteen muutokseen putken halkaisijassa.

Haaroissa käytämme haarayhteitä jotta liitoksesta tulee ehdottoman tiivis ja sileä. Haarayhteet ovat samaa materiaalia kuin sukka sekä epoksi joten ne soveltuvat hyvin yhteen.

Lattiakaivot teemme asentamalla kaivoinsertin.

Tilaa putkien ja viemäreiden sukitukset Suomen paineautoilta

Olemme ammattitaitoinen ja luotettava yhteistyökumppani, joka hoitaa viemärisi kuntoon ympäri Suomen! Ota siis yhteyttä.

 

Sertifikaatit