Viemäri tukossa

Viemäritukos on mahdollista välttää

Tukkeutunut viemäri on aina harmittava ongelma. Pieni viemäritukos on usein mahdollista yrittää aukaista itse. Esimerkiksi lattiakaivon hajulukon tukoksen voi yrittää avata puhdistamalla hajulukon ohjeiden mukaisesti. Wc pöntön tukoksen puolestaan voi yrittää varovasti avata wc harjalla.

Mikäli ongelmaa ei kuitenkaan saada ratkaistua itse ja viemäri on yhä tukossa, haisee tai tulvii yli on syytä ottaa yhteyttä ammattilaiseen. Viemäritukosta voidaan myös ennaltaehkäistä säännöllisellä painehuuhtelulla.

Lue alempana lisää vinkkejä tukkeutuneen viemärin avaukseen tai ota meihin heti yhteyttä jos tilanne on akuutti!

Onko keittiön viemäri tukossa? Viemäri ei vedä tai lattiakaivo tulvii ja haisee?

Viemärin tukkeutumisen voivat aiheuttaa useat eri syyt. Esimerkiksi mikäli viemäriin on heitetty jotain sinne kuulumatonta tai keittiön viemäriin on kertynyt rasvaa tai tähteitä.

Ruuantähteet tukkivat helposti keittiön viemärin kuin muutkin putket. Putkiongelmat eivät rajoitu vanhoihin taloihin vaan näihin voidaan törmätä myös uudemmissa taloissa.

Aina viemärin ollessa tukossa, kaikki sinne normaalisti valuva vesi tulvii lattialle. Esimerkiksi keittiön viemärin tukkeutuessa astianpesukoneen poistovesi valuu näin lattialle. Mikäli viemäri ei vedä, tulee vedentulo katkaista ja tämän jälkeen avata tukkeutunut viemäri. Mitä kauemmin viemäri on tukossa sitä suuremmaksi vesivahingon riski kasvaa. Suomen paineautot päivystää 24h ja saapuu nopeastikin paikalle viemärin avauksen ollessa akuutisti tarpeellista.

Vessan viemäritukos – mistä tämä johtuu

Viemäri voi tukkeutua niin pahasti ettei se vedä enää ollenkaan. Esimerkiksi vedettäessä wc pönttöä saattaa istuin itsessään täyttyä jätevedestä. Ongelma saattaa tällöin olla putkistossa ja ongelman syy tulee selvittää. Tämä onnistuu joko kuvaamalla viemäri tai painehuuhtelemalla.

Jos viemäri on niin kovin tukossa, että uudet huuhteluyritykset saavat veden tulvimaan lattialle asti, on suuri vaara viemärivahingosta. Erittäin huonossa tapauksessa vesi pääsee valumaan viereiseen huoneeseen jolloin vielä suurempi viemärivahinko on mahdollinen.

Ennen mahdollisten vahinkojen aiheutumista olisi syytä selvittää ongelman syy joko kuvauttamalla putkisto tai avaamalla viemäri painehuuhtelun avulla.

Lattiakaivo tukossa ja tulvii tai haisee

Lavuaarin tai lattiakaivon ollessa tukossa on olemassa riski vesivahingosta. Etenkin mikäli lattiakaivo tulvii vettä lattialle. Usein lattiakaivojen putkistot ovat pienempiä kuin muut putket jolloin ne ovat enemmän alttiina tukkeutumiselle sekä vesivahingon aiheuttamiselle.

Jos lattiakaivo haisee tarkoittaa se useimmiten ongelmia hajulukossa. Hajulukkoon on saattanut kertyä hiuksia, rasvaa, saippuaa tai muuta jätettä joka on saattanut tukkia lattiakaivon hajulukon ja näin saa sen haisemaan. Tällöin on syytä tutkia ettei lattiakaivo vuoda vettä lattiarakenteisiin tai muualle. Etenkin mikäli kyseessä on vanha valurautainen lattiakaivo, on syytä tutkia tämän kunto ruosteen ja muiden vuotojen varalta.

Viemäri tukossa tai viemäri ei vedä – apu on lähellä

Kun viemäri tukkeutuu, on ammattilaisapu tarpeen nopeasti. Suomen Paineautot Oy hoitaa viemärin avaukset ja tyhjennykset nopeasti ja luotettavasti Uudenmaan alueella kuten Helsinki, Espoo ja Vantaa imuauton avulla. Oelmme tavoitettavissa 24/7, myös yöllä ja pyhäpäivinä.

Viemärin avaus tehdään siististi nykyaikaisella painehuuhtelulaitteistolla. Viemäreiden painehuuhtelu ei vahingoita putkistoa mutta on tehokas keino erilaisten tukosten ja orgaanisten kerrostumien poistoon. Säännöllinen painehuuhtelu olisi syytä tehdä noin 5–10 vuoden välein.

Pääset perehtymään tarkemmin suorittamaamme viemärin avaukseen omalla sivullaan.

Viemärikuvauksen avulla voit varmistaa putkiston kunnon

Vaikka viemärit olisivatkin kunnossa eikä tilanne ole akuutti, on viemäreiden kuntoa syytä seurata säännöllisin väliajoin. Uusille kiinteistöille Suomen Paineautot suosittelee viemäreiden vuositarkastusta. Näin putkiston kuntoa voidaan seurata ajantasaisesti, eivätkä piilevät viat ja toimintahäiriöt ehdi muodostua suuremmiksi ongelmiksi.

Lisätietoja viemärin kuvauksesta

Luotettavaa, suomalaista osaamista

Suomen Paineautot Oy on täysin kotimainen yritys, joka on toiminut alalla jo vuodesta 2001 lähtien. Vuosien kokemus alalta takaa aina ammattitaitoisen palvelun. Jo yli 20 vuoden ajan toiminut yritys palvelee asiakkaita joustavasti ja monipuolisesti koko Etelä-Suomen alueella.

Muistathan, ettei tukkeutuneen viemärin kanssa ole syytä aikailla, sillä pahimmillaan tukos voi johtaa ylitulvimiseen ja mittaviinkin kosteusvaurioihin. Viisain ja kustannustehokkain tapa on ennaltaehkäistä ongelmia säännöllisillä tarkastuksilla, jolloin mahdollisiin vikoihin voidaan puuttua ajoissa.

Viemärin kuvaukset ja viemärin avaus nopeasti, päivystys 24/7 – Ota yhteyttä!