Salaojien tarkastus, kuvaus ja huuhtelu

Salaojien huoltamisessa ennakointi tulee aina edullisemmaksi kuin jo sattuneen vahingon korjaaminen. Suomen Paineautot varmistaa salaojien toimivuuden tarkastamalla niiden kunnon kuvaamalla sekä huuhtelemalla. Salaojien tarkastus, kuvaus ja huuhtelu alueella Helsinki, Vantaa, Espoo ja kattavasti muualla Uudellamaalla.
Salaojat keräävät ja johtavat sade- ja sulamisvedet pois rakennuksen ympäriltä, mikä ehkäisee kosteusvaurioita ja mahdollistaa terveen sisäilman. Salaojien toimimattomuus voi aiheuttaa vaurioita rakenteisiin ja pahimmassa tapauksessa homeongelmia. Salaojien ylläpito on samalla koko kiinteistön ylläpitoa ja kannattaa erityisesti pitkässä juoksussa.

Suomen Paineautot on hoitanut erinäisiä putkistojen kuvauksia, tarkastuksia, huoltoja, sukituksia, avauksia ja huuhteluita yli 20 vuoden kokemuksella. Meiltä saat salaojien tarkastukset eli kuvaukset ja huuhtelut ammattitaidolla ja luotettavasti.

Tutustu alempana lisää siihen milloin salaojien kuvaus on ajankohtaista ja miksi tämä kannattaa sekä ota yhteyttä!

Salaojien tarkastus kuvaamalla

Salaojien tarkastuksessa eli kuvauksessa käytämme uusinta kameratekniikkaa. Kuvaus tallennetaan muistikortille, josta voidaan tulostaa raportti myös kirjallisena asiakkaallemme. Tarvittaessa läpikäymme raportin läpi yhdessä asiakkaan kanssa. Usein huuhtelemme salaojat ennen kuvausta, mutta kuvaus voidaan tehdä myös ilman huuhtelua jos salaojissa epäillään olevan vaurioita.

Kuvauksen perusteella on helppoa arvioida tarvitsevatko salaojat muuta huoltoa kuin huuhtelun. Kuvauksen avulla huomataan mahdolliset romahdukset sekä muut ongelmakohdat salaojissa joiden perusteella on helppo ryhtyä tarvittaviin jatkotoimenpiteisiin.

Lisätietoja kuvauspalvelustamme

Salaojien huuhtelu

Huuhtelemme salaojat helposti ja tehokkaasti imuautollamme joko ennen niiden kuvaamista tai jälkeen, mikäli kuvaamisen perusteella nähdään syytä putkistojen painehuuhtelulle.

Painehuuhtelu tehdään lämpimällä vedellä, joka irrottaa erilaiset tukokset ja orgaaniset kerrostumat tehokkaasti putkistoa vahingoittamatta.

Lisätietoja putkistojen avauksesta ja huuhtelusta

Miksi salaojia kannattaa tarkastaa ja huoltaa?

Toimivat salaojat jäävät usein vaille huomiota ja niiden toimimattomuus käy usein ilmi vasta sen jo aiheuttaessa ongelmia. Toimimaton tai tukkeutunut salaoja voi aiheuttaa kosteuden pääsyn rakenteisiin, joka osaltaa voi johtaa mm. homeen muodostumiseen. Tämä voi alkuun ilmetä tunkkaisena hajuna, jälkinä sokkelissa, läikkinä seinissä ja lattioissa tai pinnoitteiden sekä laattojen irtoamisena tai rikkoutumisena.

Säännöllisellä salaojien tarkastuksella ja huollolla eli kuvaamisella ja huuhtelulla varmistutaan salaojien toimivuudesta ja ehkäistään suurempien ongelmien syntymistä.

Milloin salaojien kuvaus on tarpeellinen?

Suosittelemme säännöllistä salaojien kuvausta 5 – 10 vuoden välein, jotta salaojien kuntoa voidaan arvioida ja mahdolliset ongelmat havaita ajoissa. Salaojien kunnossapito on tärkeä osa kiinteistön ylläpitoa.

Salaojien kuvaus on säännöllisten huoltojen lisäksi tarpeellista mm. kun epäillään salaojien toimimattomuutta tai kun halutaan varmistaa niiden kunto esimerkiksi ennen talon myyntiä tai remonttia.

Sisäilmayhdistys ry antaa seuraavat yleisohjeet salaojien ylläpitoon:

  • Salaojaverkoston tarkastus tarkastuskaivoista vuoden välein, padotusventtiilien toiminnan tarkastus
  • Salaojaverkoston puhdistus 10 vuoden välein, salaojat huuhdellaan ja kuivataan
  • Salaojavesien pumppaamojen huolto 5 vuoden välein, tarkastus vuosittain
  • Salaojavesien pumppaamoissa tulee olla hälytys

Tarvitseeko uusia salaojia kuvata?

Myös uudet salaojat kannattaa kuvata. Rakennusvaiheessa on helposti saattanut käydä tahattomia vahinkoja tai unohduksia joiden myötä salaojat eivät toimi odotetusti. Esimerkiksi rakennuttajalta on saattanut jäädä tulppa putkeen tai kaivuri on voinut painaa salaojan epähuomiossa kasaan.

Luotettavaa ja kokenutta salaojien tarkastusta, kuvausta ja huuhtelua

Suomen Paineautot Oy on kotimainen yritys, joka on tarkastanut, kuvannut, avannut ja puhdistanut salaojia ja muita putkistoja yli 20 vuoden ajan. Meille tärkeintä on ammattitaitoinen palvelu sekä toimivat putkistot. Palvelemme asiakkaitamme toiveita kuunnellen joustavasti ja monipuolisesti Etelä-Suomen alueella.

Muistathan, ettei toimimattoman salaojan kanssa ole syytä aikailla, sillä pahimmillaan tukkeutunut tai toimimaton salaoja voi johtaa mittaviin kosteusvaurioihin ja lopulta jopa homehtumiseen. Viisain ja kustannustehokkain tapa on ennaltaehkäistä ongelmia säännöllisillä salaojien huolloilla, jolloin mahdollisiin vikoihin voidaan puuttua ajoissa.

Kuvaamme salaojat ja muutkin putkistot nopeasti eteläisemmän Suomen alueella, päivystys 24/7.

Sertifikaatit