Viemärin puhdistus

Viemärin puhdistus auttaa ennaltaehkäisemään viemärin tukoksia. Usein ammattilaiseen otetaan yhteyttä vasta viemärin tukkeutuessa, jolloin on aina vaara viemäreiden vaurioitumisesta. Viemärin tukkeutumista voidaan kuitenkin ennaltaehkäistä puhdistamalla viemärit säännöllisin väliajoin, jolloin viemärin seinämiin kertynyt rasva, sakka sekä muu kertynyt lika saadaan poistettua hellävaraisesti viemäriä vahingoittamatta. Suomen paineautot puhdistaa viemärit painehuuhtelun avulla, jossa esimerkiksi kaikki omakotitalon viemärit puhdistetaan yhdellä kertaa. Avaamme tarvittaessa myös tukkeutuneet viemärit 24/7.

Kotikonstein pystytään aika-ajoin avaamaan lähellä viemäriaukkoa olevat tukkeumat, mutta tämä ei poista muita ongelmia syvemmällä putkistossa. Ennakoimalla voit säästää myös rahallisesti, sillä pitämällä viemärit puhtaana vähennetään viemäritukoksen riskiä ja tästä johtuvaa mahdollista vesivahinkoa.


Milloin viemärin puhdistusta tarvitaan?

Jos viemäri vetää huonosti, haisee, pitää outoja ääniä tai edellisestä puhdistuksesta on kulunut 5-10 vuotta, niin viemärin puhdistus on ajankohtainen. Jos olet epävarma viemäreidesi kunnosta voidaan ne myös kuvata. Usein ennen kuvausta viemärit puhdistetaan, jotta putkistoon kertynyt lika ei peitä mahdollisia halkemia, murtumia tai muita ongelmakohtia.

Keittiön viemärin puhdistus

Keittiön viemäriin voi ajan kuluessa kertyä erinäisiä kerrostumia mm. viemäriin joutuneen orgaanisen jätteen johdosta. Erityisesti astianpesukoneesta ja keittiön lavuaarista valuvat likaiset ja rasvaiset pesuvedet kerääntyvät pikkuhiljaa viemäreiden seinämille. Keittiön viemäriä voi yrittää puhdistaa myös kotikonstein, mutta tämä vaikuttaa pääsääntöisesti vain lähellä viemärin suuaukkoa olevaan likaan, eivätkä syvemmällä olevat kerrostumat näin irtoa. Painehuuhtelun avulla keittiön viemäri saadaan puhdistettua koko matkaltaan tehokkaasti viemäriä vahingoittamatta.

Vessan viemärin puhdistus

WC:n viemäri kaipaa yhtä lailla puhdistusta kuin muutkin viemärit. Ajan saatossa vessan viemäreiden seinämiin kertyy erinäistä ainesta joka voi ajan kuluessa tukkia viemärin. Usein ongelmaan herätään vasta vessan viemärin tulviessa ja vesien lähes valuessa lattialle. Tätäkin voidaan ennaltaehkäistä puhdistamalla viemärit painehuuhtelun avulla ennen ongelman syntyä.

Viemärin puhdistus painehuuhtelulla kannattaa 5-10 vuoden välein

Painehuuhtelun avulla pystytään ennaltaehkäisemään viemäritukosten syntyä. Painehuuhtelu puhdistaa koko putkiston kerralla lämpimällä vedellä ilman korkeaa painetta. Viemäreiden painehuuhtelu suoritetaan lämpimällä vedellä, joka irrottaa erilaiset tukokset ja orgaaniset kerrostumat tehokkaasti putkistoa vahingoittamatta. Erityisesti valurautaviemäreihin muodostuneet kerrostumat saadaan hellävaraisesti poistettua painehuuhtelun avulla, joka ei vahingoita viemärin rakenteita. Mikäli olet epävarma tarvitseeko viemärisi puhdistusta tai huoltoa, tilaa meiltä viemärin kuvaus.

Viemäreiden puhdistus ja avaus korkeapainepesulla

Korkeapainepesun avulla saadaan avattua suuretkin tukokset ja puhdistettua viemärit tehokkaasti. Vain koulutetut ammattilaiset voivat suorittaa korkeapainepesua erikoislaitteilla, sillä osaamattomissa käsissä korkeapainepesulaitteet voivat olla pahimmillaan hengenvaarallisia. Jopa sadan asteen lämpöisellä korkeapaineistetulla vedellä irrotetaan haastavammatkin aineet kuten rasvat, öljyt, maalit ja muut vaikeasti irtoavat aineet. Jos pesujäte ei sovellu viemäriin, imemme sen imuautolla ja hoidamme asianmukaisen käsittelyn.

Tilaa viemärien puhdistukset ja avaukset Suomen Paineautot Oy:ltä

Kun viemärin puhdistus on tarpeen, ota meihin yhteyttä. Avaamme myös tukkeutuneet viemärit 24/7.

Katso yhteystietomme »

Tutustu myös palveluihimme: Viemärin kuvaus sekä Kaivojen tyhjennykset

Sertifikaatit