Sukitus Turku

Viemärin sukitukset Turussa ja muualla Varsinais-Suomessa yli 10 vuoden kokemuksella. Olemme tehneet viemäreiden sukituksia ympäri Suomen mm. kerrostaloissa, taloyhtiöissä, kuntien kouluissa ja runkolinjoissa, omakotitaloissa sekä monissa muissa. Olisiko sinun kohteesi seuraava tyytyväinen asiakkaamme?
Kun etsit ammattilaista viemäreiden sukitukseen Turussa tai muualla Varsinais-Suomessa, ota yhteyttä!

Kattavien putkiremonttien lisäksi tutkimme erilaiset viemäriviat ja tukimme vuotavat putket sukitusta hyväksikäyttäen Turussa ja ympäri Varsinais-Suomen.

Asiantuntijoiltamme saat nopean ja helpon avun mahdollisiin kysymyksiin ja tarjouksiin liittyen. Autamme mielellämme erinäisissä putkiongelmissa.

Ota yhteyttä

Mitä viemäreiden sukitus tarkoittaa?

Viemärin sukitus on nykyaikainen putkiremontti, jossa kiinteistön putket saadaan uusittua nopeasti ilman rakenteiden purkamista.

Viemärin sukitusta voidaan kutsua myös viemärin pinnoitukseksi sillä sukituksessa vanhojen viemäriputkien sisään asennetaan paineilman avulla sukka, joka kovettuu nopeasti muoviputkeksi vanhan putkiston sisään. Samalla kaikki vanhan putkiston reiät ja halkemat saadaan saadaan tukittua uuden putken ansiosta. Ns. perinteisessä putkiremontissa viemäriputket kaivetaan esiin ja vaihdetaan, sukituksessa vanha viemäriputkisto voidaan jättää paikoilleen, jolloin vanha putkisto toimii eräänlaisena muottina uudelle putkelle.

Uusi sukittamalla tehty putkisto kantaa itse itsensä ja toimii kuin uutta vastaava putki jopa vähentäen viemäristä kuuluvia ääniä. Lopputuloksena saadaan todistetusti useita vuosikymmeniä kestävät uudet viemäriputket.

Milloin viemärin sukitus kannattaa tehdä?

Omakotitaloissa perinteisesti käytetyt vanhat valurautaiset viemäriputket ovat usein tiensä päässä noin 30-40 vuoden iässä. Muutoinkin putkiston kuntoa on syytä tarkkailla viimeistään noin 30 ikävuoden jälkeen. Viemäreiden kuntoa on kuitenkin käytännössä mahdotonta arvioida silmämääräisesti ulkoapäin ja mahdolliset pienet vuodot voivat jäädä helposti huomaamatta.

Tässä on mainittu muutamia syitä jolloin viemärin kunto on syytä selvittää kuvaamalla ja tarpeen mukaan siirtyä sukitukseen:

 • Viemäri vetää huonosti tai on usein tukossa
 • Epäilet mahdollisia vuotoja
 • Viemäri haisee
 • Mahdolliset muut sisäilmaongelmat
 • Putkistot ovat yli 30 vuotta vanhoja
 • Putket ovat jäätyneet

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Voidaanko kaikki putket sukittaa?

Viemäreiden sukitus on mahdollista tehdä käytännössä kaikkiin putkiin kuten muovi-, valurauta- ruukku- ja betoniputkiin. Kohteen koko ei vaikuta sukitukseen vaan sukitusta voidaan käyttää monipuolisesti suurissa teollisuusrakennuksissa kuin pienissä omakotitaloissa ja kaikessa muussa tältä väliltä.

Jos vanha viemäri on päässyt äärimmäisen huonoon kuntoon tai viemärissä on romahtaneita kohtia, tulee nämä korjata ennen mahdollista sukitusta. Putkiston kunto kartoitetaan aina kuvaamalla ennen sukituksen aloitusta jolloin nähdään mahdolliset ongelmakohdat.

Miksi sukitus kannattaa valita?

Viemärin sukitus tarjoaa useita etuja verrattaessa perinteiseen putkiremonttin:

 • Sukittaessa rakenteita ei tarvitse purkaa tai rikkoa
 • Sukituksella tehty putkiremontti on erittäin nopea, kohteen koosta riippuen sukitus voi valmistua alle viikossa
 • Taloyhtiöissä ja omakotitaloissa voidaan asua koko sukituksen ajan
 • Sukitus on kustannustehokas putkiremontti
 • Sukittamalla toteutetut viemäriputket kestävät jopa 50 vuotta
 • Sukitus on ympäristöystävällinen putkiremontti

Sukittamalla tehty putkiremontti säästää ympäristöä

Sukituksen aikana syntyvä jätteen määrä on murto-osa perinteisen putkiremontin aikana syntyvästä jätteen määrästä. Tämä johtuu siitä, että sukituksen aikana rakenteet voidaan pitää paikoillaan eikä niitä tarvitse purkaa. Sukituksen aikana syntyvän jätteen luonnollisesti hoidamme asianmukaiseen kierrätykseen ja siivoamme jälkemme remontin päätyttyä.

Ota yhteyttä

Sukittamalla saadaan kestävät viemäriputket sekä mielenrauhaa

Toimiva putkisto ja viemäröinti on iso osa turvallista asumista. Sukituksen avulla voidaan varmistua toimivista viemäreistä pitkälle tulevaisuuteen ja saavutetaan näin mielenrauhaa.

Sukitetun putkiston saumaton pinta ehkäisee tukkeutumien muodostumista ja viemäreiden vuotoriski saadaan minimoitua. Samalla vähennetään putkistoista kuuluvia häiritseviä ääniä, sukitetun putken vaimentaessa putkistoista tulevaa melusaastetta tehokkaasti.

Sukituksen työvaiheet

 1. Sukitus aloitetaan suojaamalla lattiatasot kulkuväylien sekä työpisteiden osalta.
 2. Tästä edetään vesikalusteiden kuten hajulukkojen sekä wc istuimien irroitukseen ja viemäreiden kuvaukseen sekä puhdistukseen. Viemärit kuvataan jotta nähdään niiden kunto vielä ennen sukitusta.
 3. Kun viemärit on kertaalleen kuvattu ja puhdistettu, voidaan aloittaa viemäreiden sukitus.
 4. Sukituksen jälkeen avataan haarakohdat ja sukitetaan nämä haarayhteiden avulla.
 5. Sukituksen jälkeen asennetaan kaivoinsertti paikalleen ja kuvataan vielä kertaalleen sukitetut putket, jotta voidaan varmistua onnistuneesta sukituksesta.
 6. Lopuksi siivoamme omat jälkemme ja pääset nauttimaan uusituista viemäriputkista.

Suomen Paineautoilta vaivattomat viemärin sukitukset Turussa ja muualla Varsinais-Suomessa

Kun epäilet putkistojesi kuntoa tai tarvitset viemäreiden sukitusta Turussa tai muualla Varsinais-Suomessa niin ota meihin yhteyttä! Ammattilaisemme vastaavat mielellään mahdollisiin kysymyksiinne sukitukseen liittyen. Olemme hoitaneet sukituksia jo yli 10 vuoden ajan, joten tiedämme kuinka putkesi saadaan varmasti kuntoon.

Sertifikaatit