Sukitus Tampere

Suomen Paineautot tekee viemärin sukitukset Tampereella ja muualla Pirkanmaalla yli 10 vuoden kokemuksella. Olemme tehneet viemäreiden sukituksia ympäri Suomen mm. kerrostaloissa, taloyhtiöissä, kuntien kouluissa ja runkolinjoissa, omakotitaloissa sekä monissa muissa.
Kun etsit osaajaa viemäreiden sukitukseen Tampereella tai muualla Pirkanmaalla, ota yhteyttä!

Mikä viemäreiden sukitus?

Viemärin sukitus tarkoittaa modernia putkistojen saneerausmenetelmää, jossa kiinteistön putkistot saadaan uusittua ilman rakenteiden purkamista.

Sukituksessa vanhojen viemäriputkien sisään asennetaan paineilman avulla eräänlainen sukka, joka kovettuu muoviputkeksi vanhan putkiston sisään samalla peittäen kaikki reiät ja halkeamat. Vanha putkisto jätetään paikoilleen ja tämä toimii muottina uudelle putkelle. Uusi sukituksen avulla tehty putkisto kantaa itsensä ja toimii täsmälleen kuin uutta vastaava putki. Lopputuloksena saadaan todistetusti useita vuosikymmeniä kestävät uudet putkistot.

Viemärisukitus voidaan tehdä käytännössä kaikkiin putkiin kuten muovi-, valurauta- ruukku- ja betoniputkiin ja sitä voidaan käyttää monipuolisesti eri kohteissa kuten suuret teollisuus- ja liikerakennukset kuin myös pienemmissä kohteissa kuten omakotitaloissa ja kaikessa muussa tältä väliltä.

Miksi valita viemärin sukitus?

Viemärin sukitus tarjoaa mm. seuraavia etuja verrattaessa perinteiseen putkiremonttin:

 • Sukituksessa rakenteita ei tarvitse purkaa tai rikkoa
 • Sukittamalla suoritettu putkiremontti on erittäin nopea, kohteen koosta riippuen sukitus voi valmistua alle viikossa
 • Taloyhtiöissä ja omakotitaloissa voidaan asua koko sukituksen ajan
 • Sukitusremontti on kustannustehokas putkiremontti
 • Sukittamalla toteutetut viemäriputket kestävät jopa 50 vuotta
 • Ympäristöystävällinen ratkaisu

Sukittamalla kestävät ja luotettavat putkistot

Toimiva putkisto ja viemäröinti on osa turvallista asumista. Sukituksen avulla voidaan varmistua toimivista viemäreistä pitkälle tulevaisuuteen.

Sukitetun putkiston saumaton pinta ehkäisee tukkeutumien muodostumisen ja viemäreiden vuotoriski saadaan minimoitua. Samalla vähennetään putkistoista kuuluvia häiritseviä ääniä, sukitetun putken vaimentaessa putkistoista tulevaa melusaastetta tehokkaasti.

Sukitus säästää myös ympäristöä

Sukituksessa syntyvän jätteen määrä on vain murto-osa siitä mitä perinteisessä putkiremontissa syntyy. Tämä johtuu siitä, että rakenteita ei tarvitse purkaa ja vanhat putkistot voidaan jättää paikoilleen. Remontin aikana syntyvän jätteen luonnollisesti hoidamme asianmukaiseen kierrätykseen ja siivoamme jälkemme remontin päätyttyä, jotta pääset välittömästi nauttimaan uusituista putkistoista.

Milloin viemärin sukitus on ajankohtainen?

Erityisesti omakotitaloissa perinteisesti käytetyt vanhat valurautaiset viemäriputket ovat usein tiensä päässä noin 30-40 vuoden iässä. Viemäreiden kuntoa on käytännössä mahdotonta arvioida silmämääräisesti ulkoapäin.

Olemme keränneet muutamia syitä jolloin viemärin kunto tulisi selvittää ja siirtyä mahdolliseen sukitukseen:

 • viemäri vetää huonosti
 • epäilet mahdollisia vuotoja
 • viemäri haisee
 • mahdolliset muut sisäilmaongelmat
 • valurautaiset putkistot ovat yli 30 vuotta vanhoja

Kuinka teemme sukituksen

 1. Sukitus aloitetaan suojaamalla lattiatasot kulkuväylien sekä työpisteiden osalta.
 2. Tästä edetään vesikalusteiden kuten hajulukkojen sekä wc istuimien irroitukseen ja viemäreiden kuvaukseen sekä puhdistukseen. Viemärit kuvataan jotta nähdään niiden kunto vielä ennen sukitusta.
 3. Kun viemärit on kertaalleen kuvattu ja puhdistettu, voidaan aloittaa viemäreiden sukitus.
 4. Sukituksen jälkeen avataan haarakohdat ja sukitetaan nämä haarayhteiden avulla.
 5. Sukituksen jälkeen asennetaan kaivoinsertti paikalleen ja kuvataan vielä kertaalleen sukitetut putket, jotta voidaan varmistua onnistuneesta sukituksesta.
 6. Lopuksi siivoamme omat jälkemme ja pääset nauttimaan uusituista viemäriputkista.

Suomen Paineautoilta vaivattomat sukitukset Tampereella ja muualla Pirkanmaalla

Kun epäilet putkistojesi kuntoa tai tarvitset viemäreiden sukitusta Tampereella tai muualla Pirkanmaalla niin ota meihin yhteyttä! Ammattilaisemme vastaavat mielellään mahdollisiin kysymyksiinne sukitukseen liittyen. Olemme hoitaneet sukituksia jo yli 10 vuoden ajan, joten tiedämme kuinka putkesi saadaan varmasti kuntoon.

Sertifikaatit